התנהגויות כפייתיות

התנהגות כפייתית מחולקת לשלוש הפרעות: פוביה, אובססיה והתמכרות.

 

פוביה – היא פחד קיצוני, לא הגיוני לסיטואציה או משהו מסויים שמשתק את האדם באופן מודע. ישנו קושי וידע כיצד לשלוט ברגשות והיא עלולה להיות מלווה בתופעות פיזיות כגון: זיעה, דפיקות לב מואצות, נשימה תכופה וכדומה. ישנם מצבים בהם נראה כי ישנה הימנעות מיציאה מהבית, הימנעות מלחזור לחוות את הכאב מהעבר, תחושת דיכאון ועוד. בפוביה אין קיום להווה משום שהוא חי את העבר.

 

אובססיה – היא "דיבוק לרגש, רעיון, תשוקה" זהו משהו שמציק, רודף אותנו, מטריד, מעסיק את המוח. אובססיה היא ביחס לעתיד אנו נשמע משפטים כמו "לא משנה מה אעשה לעולם לא יהיה לי מספיק מ…". אובססיות יכולות להיות בנושאים של ביטחון כלכלי, פולחן דת, מין, ניקיון וכדומה. כשישנה אובססיה האדם עסוק בלראות את העתיד ולכן יהיה לו קשיים לתפקד בהווה. האובססיה בעיקר ממוקדת בעתיד מה יהיה? מה יקרה? וכדומה.

 

התמכרות – היא תלות בגורם, גירוי פיזי או פסיכולוגי המשפיעה באופן שלילי על הגוף. זו תשוקה עזה להשתמש בחומר או להתנהג בצורה מסויימת, קושי לשלוט בכמות והזמן וכדומה. לדוגמא דחף ל: עישון, אכילת שוקולד, הימורים, אינטרנט, טלוויזיה, תרופות משככות כאבים, סמים, סוכרים ועוד. אדם מכור "שבוי" ומתקשה להפסיק מלצרוך את החומר לו הוא מכור. הגוף שלו דורש את החומר או כל דבר אליו הוא מכור. הוא מצוי במקום "שאין אפשרות בחירה". תכלית ההתמכרות היא להישאר בזמן הווה עם תחושה טובה ככל שאפשר. זהו מצב שנובע מפחדים בילדות שההתמכרות מחליפה, עם צורך להישאר בזמן הווה שהוא המקום הבטוח. היא מבטלת את העבר את העתיד ורוצה רק להרגיש את העונג העכשווי.

 

כיצד קינסיולוגיה מתייחסת להתנהגות כפייתית?

בקינסיולוגיה אנו נתייחס לכל התנהגות כפייתית כזו בהתאם למעוררי המתח שיצרו אותה ולהגדרה שלה בזמן. פוביה לעבר, אובססיה לעתיד והתמכרות להווה כשנסיים עם ראייה להווה ולעתיד. מעוררי המתח יכולים להיות מהעבר של האדם ו/או מדורות קודמים (לא גלגולי נשמות), חוויה שהתגלגלה בגוף ע"י בני משפחה מדורות קודמים או פחד. הטיפול בהתנהגות כפייתית דורש להעמיק ולנטרל כל חוויה הקשורה לנושא ולקיחת אחריות של האדם על כל התהליך כולו.

 

כיצד נעשה אבחון להתנהגות כפייתית?

קינסיולוגיה אינה מאבחנת. אם אתה יודע על אחת מההתנהגויות הכפייתיות שיש לך, תספר לי על כך כבר במפגש הראשון, אם זו המטרה העיקרית שלך. אם עדיין לא תרגיש בטוח זה יעלה במפגשים הבאים. ישנם מקרים שנגלה התנהגות כפייתית בתהליך על מטרה שתבחר ואז נמצא בבדיקת שריר שישנה התנהגות כפייתית הקשורה למטרה שצריך לטפל בה.

 

מה קורה במהלך המפגש?

במפגש הראשון נמלא ביחד טופס תשאול פרטים ונברר לעומק את נושא ההתנהגות הכפייתית. במפגש זה נתחיל באיתור מעוררי מתח שיוצרים את ההתנהגות הכפייתית ונבחר באמצעות בדיקת שריר איזונים שיתחילו לפתוח לאט את הנושא, כדי לאפשר לך להרגיש יותר בטוח. במפגשים הבאים נבקש רשות לבצע תהליך של התנהגות כפייתית בהתאם לסוג ונבצע את התהליך בשלמותו. רק לאחר קבלת אישור מהגוף בבדיקת שריר נוכל לבצע את התהליך כולו. ביתר המפגשים הבאים נמשיך לזהות מעוררי מתח הקשורים לנושא ולבצע איזונים לנטרולם עד שההתנהגות הכפייתית תעלם. בסיום המפגש אתן לך פעילות לבית בהתאם לבדיקת שריר. כמה זמן כל מפגש וכמה מפגשים צריך? מפגש ראשון, הוא מפגש ארוך יותר ויכול להגיע לשעתיים עד שעתיים וחצי. יתר המפגשים הם כשעה וחצי לאדם בוגר לילדים כשעה. התדירות המומלצת לטיפול להתנהגות כפייתית, בהתחלה פעם בשבוע ואח"כ ישנם מרווחים בין במפגשים של שבועיים ושלושה שבועות, את הזמנים נקבע באמצעות בדיקת שריר. מספר המפגשים לטיפול בהתנהגות כפייתית משתנה מאדם לאדם ולכן לא ניתן לעשות הערכה ראשונית.

 

היכן מתקיים המפגש?

בקליניקה פרטית לרפואה משלימה בקרית השרון בנתניה. הקליניקה מעוצבת מתוך חשיבה על שמירת הסביבה ומיחזור חומרים. בקליניקה אווירה רגועה ונינוחה. הקליניקה מצויידת בכל האביזרים והחומרים הנדרשים לטיפול ובספרות מקצועית. כמטפלת אני מאפשרת לך את המרחב והקצב האישי שלך ונותנת המון תמיכה ואמפתיה בתוך הקליניקה ומחוצה לה.

 

למי זה מתאים?

הטיפול התנהגות כפייתית בקליניקה מתבצע בכל הגילאים מ – ילדים, בני נוער, בוגרים, מבוגרים ועד הגיל השלישי. הטיפול בילדים קטנים מתבצע דרך מתווך בדרך כלל אחד ההורים שעליו מתבצע התשאול באמצעות בדיקת שריר. סוגי התנהגות כפייתית המטופלות בקליניקה אובססיות – תלישת שיער מהראש, גבות וריסים, רחיצת ידיים, אגירה של חפצים, אלימות, ניקיון, טקסים דתיים, בדיקות חוזרות וכדומה. פוביות מ – חושך, ברקים ורעמים, חרקים, בעלי חיים, זריקות, בדיקות רפואיות, מקומות סגורים, מעליות, מדרגות נעות, טיסה, הימנעות להיות בחברה וכדומה. התמכרויות ל – מתוק, עישון, אלכוהול, אכילה כפייתית, מין, הימורים, ספורט, קניות, עבודה, תכניות טלוויזיה, רשתות חברתיות וכדומה.

 

אפשר לטפל בהתנהגות כפייתית

אם אתם או יקיריכם חווים התנהגות כפייתית – צרו עימי קשר לשיחת ייעוץ ראשונית ללא כל התחייבות בטלפון: 054-4652225

מאמרים נוספים בנושא זה:

בריאות
Yael sher

שחרור מאמונות מגבילות

רבים מאיתנו אוחזים בדעות, אמונות, דפוסים והרגלים עליהם חונכנו או שראינו בסביבתנו והטמענו בתוכנו. הסיבות מדוע אנו אוחזים בכל אלו הן שונות מאדם לאדם. חלק

קרא עוד »