מהי קינסיולוגיה

קינסיולוגיה היא חקר הגוף בתנועה, הכוונה היא שהגוף מתאים את תנועתו ביחס למצב הרגשי/מנטאלי של האדם. קינסיולוגיה מתמקדת בחידוש זרימת האנרגיה בגוף ושחרורה של תגובת המתח, בכל רובד שתקוע או חסום באדם השלם – הרובד הפיזי, התזונתי, המנטאלי, הרגשי, התנהגותי והאנרגטי-חשמלי. מתוך תפיסה זו, ניתן בעזרת קינסיולוגיה לזהות ולנטרל חסימות ומעוררי מתח להזרים את אנרגיית הגוף ולאפשר לו להגיע לאיזון בכל תחומי החיים.

 

קינסיולוגיה הביאה לעולם את בדיקת השריר שהיא המשוב מהגוף.

קינסיולוגיה התפתחותית היא גישה רב-תחומית המאגדת בתוכה טכניקות מענפי הקינסיולוגיה השונים: קינסיולוגיה חינוכית, מגע בריאות, כלים נרחבים ממוח אחד, טכניקות לשיפור יכולת הלמידה, טכניקות לנטרול מתח בכל מרכיבי האדם השלם, תבניות תנועה, רפלקסים ינקותיים וארוכי טווח, הליכה בעקבות השמונה, כישורים אישיים (פרסונולוגיה), קלפי השלכה, איזונים מ- NLP וכדומה.

 

מהי בדיקת שריר?

בדיקת שריר היא ביו-פידבק ממערכת השרירים המתייחסת להשפעה של גורמים חיצוניים ופנימיים על מערכת השרירים של האדם הנבדק. בדיקת שריר היא כלי העוקף את מערכות האמונות של האדם ומתחברת לתת מודע ולאמת הפנימית של האדם. בדיקת שריר מתבססת על ההנחה הבסיסית של הקינסיולוגיה שהגוף זוכר הכל.

 

גוף האדם הוא כמו ספר ובו צרובים כל אותם אירועים שהוא חווה מרגע היווצרותו ומעבר לכך. כל אירוע שאנו חווים נרשם בזיכרון התאי של הגוף וגם אם נראה לנו כי מידע זה אינו נגיש באמצעות בדיקת שריר ניתן להעלותו מתת-המודע לפי הקצב ובאישור הגוף בלבד.

קינסיולוג משתמש בבדיקת שריר כדי לזהות שריר חזק או שריר חלש ביחס למעוררי מתח. מעוררי מתח משפיעים על האדם בכל הרבדים – פיזי, תזונתי, רגשי, מנטאלי, התנהגותי, אנרגטי וכדומה.

היתרונות של בדיקת שריר הם ברמת הדיוק של המידע, בעקיפה של מערכת האמונות, הגעה לסיבת המתח בכל נושא במהירות, בבדיקה של אלרגיות מבלי להשתמש בשיטת הלמינציה, בהתאמה אישית ומדוייקת של תהליכי איזון, תזונה, תוספי תזונה, צמחי מרפא, פרחי באך, שמנים ארומתיים וכדומה.

 

כיצד זה נעשה?

בדרך כלל נשתמש בשריר מייצג, ידיך יהיו מושטות קדימה בכ- 30 מעלות כשהן מוחזקות ואינן נופלות, ידיי יהיו מונחות מעליהן קלות והלחיצה שתתבצע על ידי בזמן בדיקת שריר תהיה עדינה ביותר.

מלבד בדיקת שריר מייצג שבו נשתמש ברוב בדיקות השריר, בגישת "ממגע בריאות" ישנן עוד 14 בדיקות שריר שלכל אחת מהן יש שריר מייצג אחר והן המתבצעות בידיים או ברגליים לפי הצורך.

 

קינסיולוגיה חינוכית

שיטה זו פותחה בשנת 1983 ע"י דר' פול וג'ייל דניסון ונקראת גם BrainGym. אלו תרגילים היוצרים אינטגרציה של כל חלקי המוח והגוף כדי לשפר את הלמידה בכל תחומי החיים. דר' דניסון הבין שהתנועה הכרחית ללמידה והוא טבע את המשפט: "התנועה היא שער ללמידה".

בעזרת תרגילי מוח אנו יוצרים דפוסי תנועה, מחשבה והתנהגות חדשים, כדי לנטרל מתח ולעודד את ההתפתחות וההתחדשות של קווי התקשורת בין המוח והגוף, בדרך זו אנו מעוררים חיבור בין תאי עצב ופיתוח רשתות תקשורת שמאפשרים העברת מסרים מהירה יותר ועיבוד מהיר יותר. תנועות אלו בונות ומחזקות את הקישורים העצביים הנחוצים ללמידה ולתפקוד היום יומי שלנו באופן טוב יותר.

בשיטה זו ניתן לשפר נושאים הקשורים ללמידה וכישורי חיים: הפרעת קשב וריכוז, היפראקטיביות ADD. ADHD, הבנת הנקרא, קריאה, כתיבה, קלט פלט, תפיסה והבנה, סדר וארגון, תקשורת תוך אישית ובינאישית, הבעה וביטוי, הפגת מתחים, קואורדינציה, זיכרון, שיווי משקל, ביטחון ודימוי עצמי, יצירתיות, חשיבה חיובית וכדומה.

 

מגע בריאות

"מגע בריאות" היא גישה המשלבת בין מזרח ומערב והחיבור ביניהם. גישה זו פותחה ע"י דר' ג'ון תיי קינסיולוג יישומי שחיבר בין בדיקות שריר והקשר לערוצי האנרגיה לפי התורה הסינית, נקודות נירו-לימפתיות ונקודות עצביות דמיות. בעזרת השיטה ניתן לזהות חוסר איזון במרידיאנים בעזרת בדיקות שרירים ייעודיות ולהחזיר את האיזון בעזרת טכניקות פשוטות, נגישות ועוצמתיות. "מגע בריאות" הוא אחד התחומים המהווה את הגישה ההוליסטית, שנועדה להחזיר לגוף את איזונו הטבעי.

"מגע בריאות" היא טכניקה נוספת בתוך המכלול השלם של הקינסיולוגיה שיעילה לטיפול באלרגיות, יציבה, מערכת חיסונית, בהיבטים רגשיים ומנטאליים.

 

מבט על עיוורון מילים- טכניקות לשיפור הלמידה

גישה זו עוסקת בקשיי הלמידה השונים ומשלבת בין תרגילי מוח לבדיקת שריר, כך ניתן לזהות ולשחרר חסימות הקשורות לנושאי למידה כגון: קריאה, כתיבה, חשבון, הבנת הנקרא, אנגלית וכדומה.

 

 

מבט על עיוורון חיים – טכניקות לנטרול מתח בכל מרכיבי האדם השלם

גישה זו מאפשרת איזונים עמוקים ומיועדות לשחרור מתח בכל תחומי החיים שהאדם מעלה. כגון: בעיות בריאותיות, מערכות יחסים, פחדים, פוביות, התמכרויות, השגת מטרות, כישורי חיים וכדומה. גישה זו מתייחסת ומזהה חסימות ואיזונים בכל מישורי האנרגיה של האדם בפיזי, תזונתי, רגשי, אנרגטי ועוד.

 

 

מתי הכל התחיל?

בשנת 1964 גילה הכירופרקט גודהארט את בדיקת השריר. הוא מצא כי ישנו קשר בין עיוותי/מגבלות תנועה ומצב בריאותי כללי (רגשי, פיזי, מחשבתי) לבין החלשות שריר. לשיטה קראו "קינסיולוגיה יישומית". אחד מתלמידיו של ד"ר גודהרט היה דר' ג'ון תיי קינסיולוג יישומי שחיבר בין בדיקות שריר והקשר לערוצי האנרגיה לפי התורה הסינית. דר' תיי פיתח את "מגע בריאות" ופתח את האפשרות ללמוד את טכניקת בדיקת השריר למטפלים מכל ענפי הרפואה.

דר' פול דניסון נחשף בגיל צעיר לקשר בין התנועה והלמידה מתוך ניסיונו האישי כילד לקוי למידה. בשנת 83 ביחד עם אשתו גייל הוא פיתח את הקינסיולוגיה החינוכית שעוסקת בשיפור הלמידה בכל תחומי החיים. באותה התקופה קינסיולוגים יישומים נוספים גורדון סטוקס, דניאל וייטסייד וקנדיס קלאוו לקחו את הקינסיולוגיה צעד נוסף ופיתחו את שיטת "מוח אחד" – גישה הרואה את האדם כמכלול ומזהה את הגורם הרגשי שמאחורי כל מצב חסום בחיי האדם בעזרת כלי ייחודי הנקרא "הברומטר ההתנהגותי".

בצוות המפתח של "מוח אחד" עבדה ופיתחה כלים גם קובי סכספורט מהמרכז בהולנד "גן של אפשרויות" שפרשה מ"מוח אחד" ושילבה טכניקות הלקוחות מ"מוח אחד" ומקורות נוספים, הנקראות כלים לשיפור יכולת הלמידה (מבט על עיוורון מילים), טכניקות לנטרול מתח בכל מרכיבי האדם השלם (מבט על עיוורון חיים), כישורי חיים ועוד. טכניקות אלו ונוספות נלמדות היום במסגרת קינסיולוגיה התפתחותית.

כיום ישנם כ 100 ענפים של קינסיולוגיה ברחבי העולם כגון: פיזיולוגית, בריאותית, PKP, BAT, NAET, חינוכית, מוח אחד, התפתחותית ועוד.

קינסיולוגיה התפתחותית היא שיטה שמאפשרת לשלב כל תהליך והתערבות טיפולית מתוך גישות אחרות בהתאם לצורך.

 

אם אתם מתמודדים עם קושי כלשהו, אם יש לכם בעיה שמציקה לכם, צרו עימי קשר לייעוץ ללא כל התחייבות בטלפון – 054-4652225