פני זמן מה קראתי כתבה באחד מאתרי העיתונות הגדולים, בה היה כתוב שלאלרגיה אין פתרון. הייתי מופתעת מאותה קביעה, במיוחד כמי שנחשבת לטיפוס אלרגי קלאסי לפי הרפואה הקונבנציונלית ונפרדה לשלום ממספר אלרגיות, בעזרת טיפול קינסיולוגי ובנוסף משום היותי מטפלת באלרגיות בהצלחה רבה.
גם לרפואה הקונבנציונלית יש פתרונות לאלרגיה השאלה עד כמה אנחנו מוכנים להשתמש באותם חומרים הנקראים אנטי-היסטמינים או קורטיזון העלולים להזיק לנו, לקבל זריקה עם אלרגן מוחלש, לבדוק ולהימנע מאלרגנים העלולים לגרום לתופעות הפיזיות או להיזהר מאלרגן העלול לגרום למוות ובמיוחד לתת לה לנהל לנו את החיים.
רובנו מכירים כי אלרגיה נגרמת מהעברה גנטית, "תקלה" במערכת החיסונית, מזונות מקולקלים, חשיפה ממושכת או חוזרת ונשנית לאלרגן, אולם בקינסיולוגיה אנו מייחסים את היווצרותה, גם כתוצאה ממעוררי מתח רגשיים ומנטאליים הקשורים למקומות, אירועים, חוויות שהאדם חווה ועלולים להשפיע עליו עד כדי אלרגיה.
להסתכל על האלרגיה מזווית אחרת
בקינסיולוגיה אנו מייחסים אלרגיה לדיסהרמוניה במערכת הפיזית, האנרגטית (המרידיאנים), הרגשית ההתנהגותית והמנטאלית של האדם. זהו מצב שבו האנרגיה בגוף נפגעת מגורם שיכול להיות חיצוני, פנימי, כימי, רגשי או אנרגטי. האלרגיה באה לידי ביטוי בפיזי בתופעות שונות, אבל ברוב המקרים היא נוצרת על בסיס רגשי. אם נסתכל על תגובת הגוף שלנו, בזמן אלרגיה מערכת החיסון נכנסת למצב של מלחמה/מאבק באותו פולש שהגוף נחשף אליו, בין אם דרך מערכת הנשימה, העיכול או העור. אותו פולש נחשב לאוייב מבחינת הגוף וצריך להלחם בו. הרפואה הקונבנציונלית בדרך כלל תייעץ לנו להימנע מאותו אלרגן, כדי להגן עלינו מפני התופעות ובמיוחד אם מדובר באלרגיה הגורמת למצב של שוק אנפילקטי.
אלרגנים בתפיסה הקינסיולוגית יכולים להיות כל מה שהרפואה הקונבנציונלית מתייחסת להם כמו מזונות, חומרים, בעלי חיים, מוצרי קוסמטיקה, חומרי הגוף, תרופות וכדומה ובנוסף להם אנו מתייחסים גם ל – צבעים, רגשות, קולות, סמלים וצורות, התנהגויות, אנשים וכדומה. דרך הביטוי שלנו הרבה פעמים יכולה לספר על מה יכול לגרום לאלרגיה.
קינסיולוגיה לוקחת את כל המילים המתקשרות לאלרגיה – אוייב, מאבק, מלחמה, פולש, הימנעות, הגנה ועוד ומשתמשת בהן כדי לאפשר למטופל להסתכל על חייו. ממה הוא נמנע, מי האוייב שבו הוא צריך להלחם/להיאבק, על מה הוא מגן ובנוסף למה הוא מעניש את עצמו. אלרגיה היא משהו שאנחנו הבאנו על עצמנו מתוך חוויות חיים שלנו ולכן חשוב להביט פנימה לראות על מה יושבת האלרגיה ולכן בגישה הקינסיולוגית ישנו קשר הדוק בין אלרגיה לבין מצבים רגשיים, מנטאליים והתנהגותיים.
רובנו חושבים שאלרגיה היא רק על בסיס גנטי, או אפילו לא מייחסים לה חשיבות למה היא קיימת אצלנו ולומדים לחיות איתה או להימנע מאותו אלרגן שמפעיל אותה. אם הייתה לנו המודעות כי זהו מצב של מלחמה ומאבקים פנימיים המשפיעים על כלל החיים שלנו, הקשורים לקשיי התאקלמות, הסתכלות על העולם כאגרסיבי, הימנעות מלעשות דברים שאינם נוחים או קשים, פחדים וחששות, הענשה עצמית יתכן והיינו מחברים בין המקומות בהם אנו מתקשים להתמודד או נמנעים לבין התפרצות האלרגיה.
סיפורה של רחל
רחל אישה בגיל 45 הגיעה אלי עם פריחה בכל הגוף. בבדיקת שריר נמצאו מספר אלרגנים, חלקם מחוללי אלרגיה וחלקם אי-סבילות. בתוך תהליך האיזון לאלרגיה, התגלה כי בילדותה עברה תקיפה מינית ולאחריה יחס משפיל של בני משפחתה. כבר בתשאול היא העלתה נושאים שבהם היא "תקועה". קריירה שאינה מתקדמת, מערכת יחסים עם הבן זוג שאינה מספיק טובה בעיניה וגם עם ילדיה. היא נוהגת להרים את הקול כאילו היא נלחמת בהם ומגנה על המקום שלה "אני לא עבד של אף אחד", בראייתה העולם מסוכן ולכן צריך להלחם במיוחד בתוך ביתה. בתחום העסקי הייתה צריכה למכור מוצרים, מה שהצריך לטפל בהתנגדויות אולם שם היא בחרה ללכת לישון להימנע מטפל בהתנגדויות ולדחוף את עצמה. האלרגיה שהיא פיתחה הייתה על כל העור, מה שהעיד על כך שהיא "לא רוצה שיתקרבו אליה" "מגנה על המרחב שלה". מבלי שהיא תדע, האלרגיה אפשרה לה להימנע מכל מה שהיה לה קשה להתמודד איתו. בתהליך טיפלנו בכל הנושאים שישבו מתחת לאלרגיה ולאחר תקופה הפריחה נעלמה וראינו שינוי גם בהתנהלות שלה ביחס לחיים שלה ובכלל.
כיצד נעלמה לחלוטין האלרגיה של רעות
רעות אישה בגיל 35 הגיעה אלי עם אלרגיה לאבקנים, אבק ועוד. בתהליך מצאנו הקשרים בין האבקנים לקושי שלה ליצור את העסק שלה, היא נמנעה מלבוא במגע עם אוכלוסיות שאינן בדעות כמוה, או קשורות למגזרים שונים, בתהליך מצאנו קשר למערכות יחסים משפחתיות, שגרמו לתחושה שהיא פחות טובה או מבינה מאחיותיה, קושי להיפתח ולהביע את עצמה, בתקופת האביב שבה הכל פורח היא נסגרה בתוך החדר נמנעה מהאבקנים המסמלים יצירה, הפריה וכדומה, זו התקופה של התחדשות שבה אנחנו יוצאים מהחושך לאור תרתי משמע. אנחנו מוציאים החוצה את הרעיונות, יוצרים, נפגשים ועוד, אבל רעות בחרה להסתגר לא לבוא במגע, לא לפעול ולהגשים עצמה וזו גם הענשה עצמית מהמקום שאינה פועלת למען עצמה, אינה נפגשת עם בני משפחתה בחג הפסח, יוצאת לטייל בטבע וכדומה. די מהר ראינו שינוי בתופעות, רעות סיפרה שאינה מכחכחת בגרון כשיש אבק, הנזלת פחתה, לאחר מכן גם עם האבקנים התחיל השינוי משמעותי שבו היא סיפרה שהתופעות נעלמו לגמרי והיא פועלת במישורים האחרים של חייה כדי לקדם את עצמה.
המתח שגרם לאקזמה
גלית בחורה בגיל 24 לקראת סיום הלימודים, בנוסף עובדת במשרה חלקית במסגרת בית חולים שיקומי, הגיעה עם אקזמה בידיים, נמצאת בתקופה מאוד מתוחה של סיום עבודת גמר, רוצה להספיק להגיש בזמן את העבודה, חייה האישיים הוזנחו עקב זאת. בבדיקה נמצאה אלרגיה לחומרים שבאה איתם במגע במסגרת בית החולים וכן אי-סבילות לסוכרים. כבר במפגש נאמר לה להפסיק לאכול סוכרים לתקופה קצובה ונעשה איזון לאלרגיה לחומרים שנמצאו. בתהליך מצאנו חוסר איזון במרידיאן הכבד שמדבר על כעס והטחול על דימוי עצמי. בנוסף מצאנו אמונות מגבילות וניקינו זאת. שילבנו גם שמנים אתרים למריחה על כפות הידיים כדי להרגיע את הגירוד והתחלנו לראות שינוי בכפות הידיים. חלק גדול מהתהליכים שנעשו במקרה זה היו קשורים להיבטים רגשיים ומנטאלים שמהם גלית למדה איך להתנהל הלאה גם בתקופות מתח מה חשוב ומה אפשר לוותר.
מהדוגמאות יכולתם קצת לראות הקשרים בין אלרגיה לבין התנהלות שלנו בחיים. ממה אנו נמנעים, מה מייצג עבורנו אותו אלרגן שפלש לתוכנו ויוצר מלחמה גם בהיבט הפיזי אולם ההשלכה הגדולה שלו היא על ההתנהלות שלנו בחיים. אלרגיה עלולה לנהל אותנו מבלי שאפילו נחשוב שישנו קשר בין הימנעות , קשיים, מאבק לבין האלרגיה.
אני פוגשת אנשים רבים שיש להם אלרגיות שונות בין אם לאבקנים, מזונות וכדומה ומוצאת שאין את המודעות לכך שאפשר להיפטר ממנה כולל אלרגיות שעלולות לגרום למוות.
אם קראתם עד כאן ויש לכם אלרגיה עצרו רגע וחשבו ממה אתם נמנעים, מה מייצג בחייכם אותו אלרגן.
אחוזי ההצלחה בטיפול באלרגיה באמצעות קינסיולוגיה הם גבוהים מאוד.
רוצים להפסיק את האלרגיה, לחיות ללא המלחמה, המאבק וההימנעות ולנהל אתם את החיים שלכם צרו עימי קשר עכשיו לייעוץ חינם וללא כל התחייבות בטלפון – 054-46252225