התמודדות עם בריחת שתן

לפני מספר חודשים התבקשתי לתת הרצאה בסניף קופ"ח לאומית בנושא "דליפת שתן דרכי טיפול באמצעות קינסיולוגיה". ישבתי וחככתי בדעתי מה עוד יש לומר בנושא כאוב זה.

ישנן שיטות רבות ונפלאות העוזרות כמו: שיטת פאולה, ביופידבק, תרגילי יוגה ועוד רבות אחרות.

 

מיד גלגלתי בראשי את דרך העבודה בגישת קינסיולוגיה והתחלתי לכתוב. פתחתי ספרים מגישות שנות בהן אני עוסקת, שוחחתי עם קולגה ותוך שעות ספורות הוצאתי מתחת ידי פרזנטציה מתאימה לנושא כולל תרגילי תנועה מתאימים.

 

קינסיולוגיה אינה עוסקת בריפוי הסימפטום אלא בחיפוש ואיתור מעורר המתח שיצר את הבעיה/תלונה. נטרולו יאפשר הבאת הגוף לידי איזון, מתוך זאת הגוף יוכל להתפנות לרפא את עצמו. קינסיולוגיה בתפיסת העולם שלה מדברת על הזרמת תנועה בכל רובד שתקוע או חסום באדם השלם. ההתייחסות בקינסיולוגיה לתלונה תהייה בכל הרבדים: הפיזי, הביוכימי, המנטאלי, הרגשי, האנרגטי חשמלי וכדומה.

המושג "קינסיולוגיה יישומית" נולד לראשונה ב- 1964. לראשונה השתמש בו ג'ורג' ג'. גודהארט, כירופרקט מארצות הברית. גודהארט הבין שניתן לעשות שימוש בתנועת השריר ככלי לתקשורת עם הגוף בהקשר של עיוותים או קשיים בתנועה. בתחילה השיטה הייתה פתוחה רק בפני רופאים, פיזיוטראפיסטים, כירופרקטורים ואוסתאופטים, אולם בשנות השמונים החליט דר' ג'ון פ. תאיי, כירופרקט, להכשיר בקינסיולוגיה היישומית גם אנשים שאינם ממקצועות טיפוליים. דר' תאיי פיתח מתוך הקינסיולוגיה היישומית את "מגע בריאות".

 

ב"מגע בריאות" התחילה תפיסת העולם של מזרח ומערב והחיבור ביניהם. דר' תאיי חיבר בין בדיקות שריר והקשר לערוצי האנרגיה לפי התורה הסינית, נקודות לימפה ונקודות עצביות דמיות. כך ניתן היה לבדוק חולשה בערוצי האנרגיה ולתקנם. "מגע בריאות" הוא אחד התחומים המהווה את הגישה ההוליסטית, שנועדה להחזיר לגוף את איזונו הטבעי.

 

גישת "מגע בריאות" למרידיאן שלפוחית השתן והכליות

שלפוחית השתן קשורה למרידיאן שלפוחית השתן והיא בת זוגו של מרידיאן הכליות. השריר שמתקשר למרידיאן שלפוחית השתן על פי גישת מגע בריאות, הוא PERONEUS. חולשה בשריר זה, עלולה לגרום להפניית הרגל פנימה ובמיוחד ניכר הדבר אצל ילדים. קשור גם בבעיות נוספות בקרסול ובכף הרגל. השריר שמתקשר אל מרידיאן הכליות לפי מגע בריאות הזה הינו PSOAS. מרידיאן שלפוחית השתן ומרידיאן הכליות שייכים לאלמנט המים, לעונת החורף, למזג אויר קר, לצבע השחור ולטעם המלוח.

 

שלפוחית השתן נפתחת אל האוזן וקשורה לרקמת העצם והיא מתוארת בספרות הרפואית הקלאסית כ"שוטר תנועה האוגר נוזלים בתוכו כשהאנרגיה שלו שולחת ומפנה אותם למקום הרצוי". מרידיאן הכליות מכיל את הצ'יי המולד ואת תמצית החיים האחראית לרבייה, אחראי על יצירת מח עצמות, שולט על משק המים, מפריד בין נוזלים טהורים אשר חוזרים לגוף, לבין לא טהורים אשר הולכים לשלפוחית השתן, נפתח אל האוזניים ומתבטא בשיער הראש.

 

לפי גישת הרפואה הסינית – מרכז הצ'י נמצא בכליות. הן ה"בית". מאחסנות את השלהבת הבסיסית לקיום החיים. אם אנו חיים לא נכון, אנו מכלים את הכליה. כלומר, דפוסי חיים, מזון, אורח חיים לא נכונים עוזרים לכלות את הכליה – את אנרגיית הצ'י שבה. כשנתייחס לאלמנט המים מה הוא מספר לנו בהקשר לנושא נמצא כי מים מדברים על זרימה-קבלה, זרימה בחיים קבלה של דברים.

אם נסתכל בטבע כשזרם מים מגיע הוא מוצא את הדרך להמשיך לזרום ומתאים עצמו לסביבה – מים יכולים להשתנות ולקבל צורה של הכלי בו הם נמצאים, למים יש הרבה כוח והרבה פעמים אנו שומעים אותם רק ברגע האחרון.

 

חוסר איזון באלמנט זה מראה על התנגדות אי-זרימה, לעיתים מערבולות, סערת רגשות פנימית שאינה באה לידי ביטוי בחיים. אלמנט המים מתקשר לפחד הבסיסי ביותר מחוסר תנועה ומקיפאון.

דיסהרמוניה במרידיאן השלפוחית השתן עלול להביא ל: חום, צמרמורת, בעיות שונות במערכת השתן כולל קושי עד אי-יכולת שליטה בשתן, עצירת שתן, אוסטיאופורוזיס, פרקים, שמיעה, שיווי משקל, כאבים/חולשה בגב תחתון, נזלת, צוואר תפוס, כאבי ראש, כאבי עיניים, דמעות.

 

המפתח לפיתרון – איתור מעורר המתח

כשנתחיל לאתר את מעורר המתח ביחס לבעיה לפי הרבדים השונים יתכן ונמצא ב: רובד המנטאלי: התנגדות —> קבלה רובד הרגשי: תסכול, חוסר ב: מנוחה, סבלנות לתהליכים, יכולת לסבול כאב או לדחות סיפוקים. קושי עם גבולות ומשמעת, קושי להתמודד עם כשלון, חוסר ביטחון עצמי, "קונטרול פריק" או מנגד תחושה של חוסר שליטה בחיים, או תחושה שאחרים (אירועים ו/או אנשים אחרים) שולטים בחיים שלי, פחד הקשור לכליות.

 

כשאני מציינת את המילים בהקשר להיבטים הרגשיים והמנטאליים לא בהכרח כי נמצא אותם בתהליך העבודה, יתכן ונמצא בכלל מילים ונושאים אחרים שיעלו ושאותם נצטרך לשחרר מהגוף. היתרון של העבודה הקינסיולוגית הוא באיתור המדויק של מעורר המתח הקשור לתלונה. כשנאתר את מעורר המתח ונשחררו איזון יביא לשליטה נכונה מתוך הכוונה פנימית. שחרור שליטת יתר מאפשר לנו לשנות תבניות עתיקות יומין המוטבעות עמוק בתוכנו ולהרפות מהן.

 

במצב של דליפת שתן או אי-שליטה על סוגרים/שלפוחית השתן נתחיל לחפש את האירוע / חוויה שגרמה לחוסר איזון במערכת נעבור דרך מטריצת מילים המאפשרת למודרך לספר את הסיפור שלו בהקשר לתלונה, נשחרר את החוויה השלילית הצרובה במערכת המוח-גוף, נחזק את מערכת המרידיאנים במיוחד את שלפוחית השתן והכליות, נקודות לימפה הקשורות למרידיאן ונקודות עיצביות דמיות. נתאים משפטים חיוביים המעוררים חשיבה חיובית ובכך מאפשרים איזון והתקדמות, נבדוק איזה קריסטלים יכולים לחזק וכל כלי אחר בערכה שלנו שיכול לקדם איזון. בתרגילי מוח נשתמש כדי לשחרר מתחים, התבוננות פנימית, עבודת רגש הגיון, יכולת ביטוי, נשלב לתוכם עבודת חיזוק שרירי רצפת אגן ונוסיף עבודה בהיבטים רגשיים ומנטאליים.

 

לכל מטופל כלים שיותאמו לו

לכל מודרך יותאמו הכלים עבורו מתוך ארגז הכלים הרב. לקינסיולוגיה התפתחותית יש כלים רבים היכולים לתת פתרון: תרגילי מוח, רפלקסים ינקותיים, אסטרטגיות בתנועה, חיזוק ואיזון אנרגיית המרידיאנים והצ'אקרות, מטריצת מילים, קריסטלים, פרחי באך, מבט על עיוורון חיים ומילים, קלפי השלכה, דמיון מודרך ועוד.

 

כל השיטות המוצעות לפתירת הבעיה טובות ועוזרות – יוגה, פאולה, ביו-פידבק ורפואה מערבית כמובן. כל זאת בהתאמה לאדם. אולם אם לא ננקה את ההיבטים הרגשיים והמנטאליים הקשורים לנושא תהייה הקלה לזמן מה יתכן ושוב תחזור הבעיה.

 

כל גישת הקינסיולוגיה היא פשוטה וידידותית. המודרך שותף לכל התהליך בכל רגע ורגע ולוקח אחריות על השיפור במצבו. כמו כן, הוא לומד להקשיב לגופו, לסימנים שהגוף משדר, והבנה להתנהלות חייו.

 

אם אתם או יקירכם סובלים מבריחת שתן, צרו עימי קשר ואשמח לייעץ ללא כל התחייבות בטלפון – 054-4652225

מאמרים נוספים בנושא זה:

בריאות
Yael sher

שחרור מאמונות מגבילות

רבים מאיתנו אוחזים בדעות, אמונות, דפוסים והרגלים עליהם חונכנו או שראינו בסביבתנו והטמענו בתוכנו. הסיבות מדוע אנו אוחזים בכל אלו הן שונות מאדם לאדם. חלק

קרא עוד »