ימין ושמאל שני חלקי הגוף שלנו האמורים לעבוד במשותף באופן הרמוני כשאחד מוביל והשני תומך. מי לא מצא את עצמו כשצד אחר רוצה לנוע והשני בולם, כשהוא מתקשה להתקדם, להוציא לפועל, להתרכז או כל דבר אחר.
הליכה בעקבות השמונה היא הליכה שמבוצעים בה רצף של אתגרים למערכת העצבים החושית-מוטורית, שמפתחים את הרישות הנירולוגי שנמצא בין שתי ההמיספירות ומעצימים את היכולת שלנו ללמוד. הליכת שמונה עוזרת בריכוז בהטמעה של מידע יצירת תקשורת בין שני צידי המוח וכשמוסיפים לה את שבע האינטליגנציות אנו מעירים ומפתחים יכולות הקשורות למערכת מוח-גוף (דר' דברה סנבק – ואינטליגנציות מרובות בתנועה שמתבסס על עבודתו של גארדנר).
הליכת שמונה היא כמו כל פעילות שנעשית באופן טבעי על ידנו מבלי ששמנו לב גם אם לא הכרנו אותה כלל קודם. לפעמים אנו נעים תוך כדי דיבור בטלפון, חשיבה או קריאת חומר ומבצעים הליכת שמונה באופן בלתי מודע. המעניין הוא האם שמתם לב שכשאתם עושים זאת אתם מודעים לכך שאתם הולכים בצורת שמונה?
כוחה של הליכת השמונה
הליכת שמונה מטמיעה את הכוח של שלושת הצעדים החשובים של תהליך הלמידה הטבעי
1. אמונה עצמית שניתן לעשות שינוי באופן אישי
2. הבנה עצמית של היסודות הנוירולוגים שעומדים בבסיס היכולות ותהליכי חשיבה
3. תכנית חושית מוטורית הדרגתית המאתגרת את המוח, החושים והשרירים לעבוד יחדיו ברצף
בעל מורכבות נוירולוגית גוברת
לפי מחקרו של גארדנר הנחת העבודה עם הליכה בעקבות השמונה "יכולות בלתי רגילות נוצרות כאשר יש לנו גישה ספונטאנית ובו-זמנית לכל תפקודי המוח"
הליכת שמונה מחולקת לשבע האינטליגנציות
תנועתית המעגנת את המחשבה, מילולית, חזותית/מרחבית, לוגית, מוזיקלית, בין אישית ותוך אישית.
הליכה בעקבות השמונה בשילוב אלמנטים המותאמים לכל אינטליגנציה, מתגברת בהדרגתיות את שבע האינטליגנציות תוך כדי שימוש באינטליגנציה התנועתית כלב העבודה כשאנו מתאמנים באופן רציף.
ככל שנתמיד לעשות הליכה בעקבות השמונה, התפקוד של כלל המוח יהיה טוב יותר, למידה אופטימאלית, צמיחה, ריפוי, יצירתיות וכדומה יכולים להיות חלק מהשגרה.
כיצד רונית הפיגה את הלחץ באמצעות הליכת שמונה
רונית מספרת לי "אני תמיד בלחץ לפני הרצאות, אני פוחדת שלא אצליח לזכור את מה שכתבתי למרות שהכנתי פרזנטציה שתעזור לי. המתח והפחדים לפני כל הרצאה משבשים אותי ולא מאפשרים לי להיות רגועה. אני קוראת את החומר שוב ושוב אבל מרגישה שאינו מוטמע בתוכי ושאיני מסוגלת לדבר ברצף שתכננתי, אני עושה הדמיה אבל שמתי לב שחלק מהנושאים שרשמתי לי אינם באים לידי ביטוי כשאני מדברת. המתח והפחד שאשכח בזמן אמת מנהלים אותי" בתהליך לאיזון עבדנו עם האינטליגנציות תנועתית, מילולית תוך אישית ובינאישית לפי דרישת הגוף. כבר באינטליגנציה התנועתית ראיתי שהליכתה מכונסת וידיה צמודות לגופה ככל שהמשיכה ללכת גופה החל להשתחרר וידיה התחילו לנוע. כעבודת בית היא התבקשה ללכת במשך כעשר דקות כל יום כשהיא שמה לב לתנוחת הגוף ותנועת הידיים. כבר במפגש הבא ראיתי שהתנועתיות השתפרה ועבדנו עם יתר האינטליגנציות האחרות. לתוך הליכת השמונה הוספנו מנטרה שרונית כתבה מתוך התהליך הכולל של מספר איזונים שהגוף ביקש. ציינתי בפניה שאחת הטכניקות לזכור ולהטמיע חומר היא הליכת שמונה שגם אני משתמשת בה כשאני יוצאת להרצאות והמלצתי לה להפוך זאת למנהג קבוע לפני כל הרצאה לקרוא את החומר תוך כדי הליכת שמונה.
בתהליך האיזון של רונית שולבו מספר טכניקות לשחרור מתח ונטרול הפחד.
תרגלו בעצמכם וחושו בשינוי!
ממליצה להתחיל עם האינטליגנציה התנועתית ללכת כל יום בהתחלה כ -5 דקות ובכל פעם להוסיף 1-2 דקות עד שאפשר ללכת 20 דקות. אתרו מקום מרווח ודמיינו את השמונה על הרצפה ונועו במסלול.
בהליכה שימו לב לתנועה של הגוף ומיקומם של איברים , ידיים , כתפיים, ראש. תוך כדי תנועה אפשרו לגוף להשתחרר עד כדי שהידיים נעות קדימה ואחורה בטווח גדול. מיידי פעם שנו כיוון הליכה.
אפשר להוסיף מנטרה חיובית תוך כדי הליכה.
למי שלומד למבחנים מומלץ לעצור את הלמידה ולבצע הליכת שמונה ולחזור שוב ללמוד או לקרוא חומר תוך כדי הליכה בעקבות השמונה.
אינטליגנציות מרובות בתנועה בשילוב הליכת השמונה הם כלי נוסף בארגז הכלים של הקינסיולוגיה ההתפתחותית.
אשמח אם תשתפו אותי מה חוויתם או אם יש לכם שאלות/הבהרות – צרו עימי קשר עכשיו לטלפון – 054-4652225
(מתוך הספר אינטליגנציות מרובות בתנועה בשילוב הליכה בעקבות השמונה- הוצאת ע.נ.ב.ר. מילים בתנועה.)