הקשבה משלבת בתוכה את כל החושים שמיעה, ראייה, ריח, טעם מישוש ותנועה שהוא החוש השישי בגישה הקינסיולוגית. בדרך כלל נייחס את ההקשבה לשמיעה. השמיעה היא פעולה פסיבית לעומת ההקשבה שהיא פעולה אקטיבית שיוצרת התמקדות, ריכוז ושימת לב לרגשות, תחושות, ריחות, טעמים, צלילים, טונים, תדרים וכדומה שיוצרים את מכלול ההקשבה.
אם נתבונן בעבודתם של המוקדנים נוכל לראות את לחץ להביא תוצאות באם מדובר במכירות או מענה מהיר, במוקדים ישנו רעש רב בנוצר מתוך עשרות שיחות הנכנסות באותו הרגע כשכל המוקדנים יושבים באולם אחד ומייצרות בליל של צלילים המתפזר בחלל. מוקדן צריך להיות בהקשבה מלאה ללקוח המצפה ממנו לכל תשומת הלב שלו ודורש מענה לבעייתו, לעיתים הוא מטיח את חוסר שביעות הרצון במוקדן. כל אלא מייצרים מתח רב ומקשים על יכולת ההקשבה ועל חלוקת הקשב.
להקשבה ישנה חשיבות רבה ליצירת תקשורת בינאישית ותוך אישית מיטבית ואפקטיבית.
כשאין הקשבה לצרכים שלנו אנו מתוסכלים, רוגזים וכועסים.
בקינסיולוגיה אנו עובדים תמיד עם תהליכי שימת לב בהם הקשבה לעצמנו ומצד שני מפתחים ומשפרים את היכולת לסנן רעשים שמסיחים את דעתנו וליצירת תקשורת בינאישית.
כדי שאפשר יהיה לסנן את הרעשים שמסיחים את הדעת ממה שרלוונטי מומלץ לבצע את התרגיל הנקרא כיפות חשיבה/אוזניות במהלך היום מספר פעמים.
התרגיל גורם לגירוי של קולטני המגע באוזן החיצונית שמעוררת את מנגנון הקשב והשמיעה ומאפשרת לנו למקד את תשומת הלב שלנו, מדליק את מרכזי השמע במוח, בנוסף אנו מעסים נקודות לחיצה מתוך האקופונקטורה שמעוררות את המערכת.
כיצד להגביר את הקשב
אחזו בשתי האוזניים עם ידיכם כשהאגודלים בצד הקדמי ועסו את האפרכסת מלמעלה ועד למטה תוך כדי שאתם מותחים קלות את הקפלים כלפי אחורה והחוצה עשו זאת מספר פעמים הלוך ושוב. יתכן ותרגישו תחושת חמימות נעימה האוזניים.
מומלץ לכולנו לעשות תרגיל זה לפני שיחה חשובה, בכיתה, בעבודה שדורשת הקשבה, ובכלל.
התמונה לקוחה מהספר קשרים וכישורים. כל הזכויות שמורות להוצאה לאור ענבר "מילים בתנועה"
יש לכם שאלה? רוצים עוד מידע? צרו עימי קשר עכשיו לשיחת ייעוץ ללא כל התחייבות – 054-4652225