כמה פעמים מצאתם את עצמכם רוצים לענות אבל לא הצלחתם להוציא מילה? המילים כבר התרוצצו בראשכם אבל הפה לא נפתח וקולכם לא נשמע, סיימתם את השיחה כשאתם מאוכזבים, כואבים וכועסים על עצמכם ועל הצד השני. כשחשבתם על השיחה עלו רגשות של עלבון, תחושת מחנק, בלבול ומחשבות רבות שהתרוצצו בתוככם הבנתם שהייתם עסוקים במתחולל בתוככם במקום להיות נוכחים בשיחה להגיב באופן אותנטי ונכון לכם.
אורן חווה זאת פעמים רבות, לדבריו עם בני משפחה, במעגלים חברתיים ובכל מקום בו הוא אינו מרגיש שייכות ופחד מלווה אותו שמא לא יאהבו אותו. הוא מספר על שיחה עם קרוב משפחה בה עלה נושא שבעבר לא התייחסו אליו, הייתה דעה מקובעת ואסור היה לדבר על כך, לרגשות לא היה מקום ופתאום באחת מהשיחות הנושא הועלה על ידי קרוב המשפחה ופתאום בנסיבות מסויימות ישנה התייחסות שבעבר לא נתן לזאת מקום. מחשבות הציפו אותו "איך זה שפתאום הוא מתייחס ומדבר על זה, בזמן ששנים זה לא היה אפשרי", "כשזה אני מעלה את הנושא זה לא בסדר אבל לו מותר", "למה כשזה במקום אחר זה בסדר אבל כאן כשאנו חווים זאת כל
הזמן זה לא אפשרי" ועוד. תוך כדי השיחה רגשות של עלבון, כעס, עצב, תחושת סגירות ומחנק גרמו לאורן להיות בנתק ולא להגיב מצד אחד ומצד שני היה רצון לענות מהול בפחד מפני התגובה שעלולה לפגוע בו ועצרה אותו, הוא נותר עם התחושות, הרגשות והמחשבות בתוכו מבלי יכולת לשחרר אותן. השאלות שעלו בו "אם הייתי שואל למה כעת כן ואז לא, מה היה קורה?", "האם הוא היה ממשיך לאהוב אותי אם הייתי מעיר לו על כך?" "מדוע זה כך?" ועוד. כשאנו בתוך בלבול, רגשות סוערים, מחשבות ותחושות לא נעימות התפקוד הקוגניטיבי נפגע ואנו עלולים להתקשות בתקשורת, המילים מתרוצצות אבל אינן באות לידי ביטוי בפועל או נשמעות מגומגמות. פחדים היוצרים אמונות כמו "אם אגיד לא ירצו אותי", "לא יאהבו אותי", "אני אשאר לבד כי אני… " כל אלו עלולים לגרום להסתגרות, קשיים בתקשורת בינאישית, פחד להעיז שמא אאבד את המעט שיש לי, תלות במוכר והידוע, פגיעות, אנו נהיים שיפוטיים ועוד.
למרידיאן המעי הדק לפי הרפואה הסינית מייחסים את עיבוד הנתונים, תחושת בדידות ודחייה, בלבול ועוד. תפקידו של המעי הדק הוא להפריד בין העיקר לתפל גם מבחינה פיזית.
כשאורן הביט פנימה לתוך המעי הדק הוא ראה בתוכו חושך, זה מסובך ומפותל "אי אפשר ליצור סדר כי זה מסובך מדי", הטמפרטורה קרה ולחה, מחוספס בפנים ויש בלאגן "לא יודע מהיכן להתחיל", "זה לא כדאי כי זה רק לגרד את הקצה של מה שיש בפנים", יאוש, תסכול, עצב, כאב, אובדן מעורבבים עם דברים טובים שטבעו בתוך כל ה"ג'יפה" וצריך למיין.
הרצון לעשות שינוי בכל מה שהוא חווה בחייו הוביל אותו גם בתהליך הזה לעשות ניקוי תאי במעי הדק לשנות את החוויה שנצרבה בו ולהחליף במרקם, צבע, תחושות, רגשות ומחשבות חדשות שיצרו בתוכו עוצמה, ביטחון, בהירות ורוגע.
מערכות הגוף שלנו מושפעות מכל מה שאנו חווים ואנו יכולים להתבונן פנימה לתוכם להיות בהקשבה והתבוננות ללמוד על עצמנו וגם לנקות ולהחליף במשהו חדש.
אם אתם חווים, סגירות, אכזבה, תסכול, ייאוש ומתקשים להביע את עצמכם – צרו עימי קשר עכשיו לשיחת ייעוץ ללא כל התחייבות – 054-4652225